Werkwijze

Wij werken met verschillende methodes waardoor het voor iedereen geschikt is en het leren leuk maakt.

Voordelen leren met behulp van Rosetta Stone bij Inburgeren Arnhem

  • Eén op één hulp van de docent
  • Gratis mobiele App
  • Leren in je eigen tempo
  • Je leert veel sneller Nederlands
  • Niveau’s vanaf A1 tot en met B2
  • Gratis computerlessen
  • Leuke interactieve lessen

Rosetta Stone

Wij werken o.a. met het programma Rosetta Stone dat over de hele wereld door zo’n 15.000 instituten gebruikt wordt. Met deze methodiek leer je niet door te “vertalen” maar door associaties te leggen tussen dingen die je hoort en dingen die je ziet en voelt. Dus in principe op dezelfde wijze als je je moedertaal hebt geleerd. Deze methode die o.a. wordt gebruikt door veel grote internationale bedrijven is zeer efficient en effectief. Door gebruik te maken van deze methode om Nederlands te leren is het niet van belang wat je moedertaal is. Je kunt bij ons terecht voor lessen van niveaus A1 tot en met B2. Wanneer je gaat starten zal vooraf een test worden afgenomen om je niveau te bepalen. Op basis van de hierbij behaalde resultaten wordt een maatwerk programma samengesteld. Het resultaat van de niveaubepaling is echter niet dwingend, je kan op elk gewenst moment je niveau en programma aanpassen.

Binnen de gewenste context worden vervolgens verschillende thema’s behandeld. Kies je voor de professionele situatie, dan leer je bijvoorbeeld te presenteren, bijeenkomsten te leiden en telefoongesprekken te voeren. In de dagelijkse situatie worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals: kennismaken, een vakantie boeken en eten bestellen.

Aan de hand van de oefeningen komen alle 4 taalvaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan grammatica, vocabulaire en culturele context.

Groepslessen

Per groep zijn er maximaal 15 cursisten. Vanaf minimaal 5 cursisten starten wij een groep. De samenstelling is divers met meerdere niveaus binnen dezelfde groep. De leermethode is zo ingesteld dat iedereen op zijn eigen niveau en eigen tempo kan werken.

In de conversatie lessen worden zowel homogene als heterogene groepen gevormd om samen opdrachten te maken en op deze manier het leerproces te bevorderen.

Op elk moment kunnen nieuwe cursisten instromen. Indien  nodig worden er groepen bijgemaakt.

Meld je aan voor een intakegesprek

15 + 14 =

Inburgeren A2

Dit examen is voor mensen die al in Nederland wonen en willen of moeten inburgeren.

Staatsexamen B1

Cursisten kunnen via B1 een MBO opleiding volgen. Dit examen is voor mensen die de taal op een hoger niveau willen leren.

Staatsexamen B2

Cursisten kunnen via B1 een MBO opleiding doen en via B2 een HBO of Universitaire studie.

Taaltrainingen

Snel, efficiënt één op één of met de hele afdeling Europese talen leren of ophalen.

Wacht niet langer en meld u aan!

Pin It on Pinterest

Share This